Achtergrond en werkervaring

In 1984 heeft Astrid de opleiding fysiotherapie in Vlissingen afgerond.

Ze heeft in verschillende settingen gewerkt, zowel in eerste lijns praktijken als in verpleeghuis. Ze heeft 7 jaar een eigen praktijk gehad.

De laatst 15 jaar heeft Astrid zich met name gericht op mensen met een chronische aandoening, zoals COPD, MS, parkinson, CVA, chronische pijn en stress gerelateerde klachten (burn-out, hyperventilatie).

Door een burn-out in 2004 is Astrid zich meer gaan verdiepen in spiritualiteit en mindfulness. Als je wel voor een ander zorgt maar niet goed voor jezelf dan is er geen balans. ‘Als je je zelf weggeeft ga je failliet’. Hierbij heeft zij leren ervaren dat wij meer zijn dan ons lichaam, emoties en gedachten. Door bewustwording kan je je persoonlijk blijven ontwikkelen en groeien.

Na de opleiding fysiotherapie heeft Astrid veel cursussen binnen het vakgebied gevolgd.

Vanaf 2004 heeft Astrid cursussen en opleidingen op het gebied van bewustwording  en persoonlijke groei gevolgd, bijvoorbeeld meditatie en mindfulness, reiki master ( I, II en III ), 3 jarige opleiding spirituele therapie en de 2 jarige docent opleiding.

Van 2014 tot en met 2016 heeft Astrid de Lichter Leven coach opleiding, de opleiding MBE (Mindfulness Based Emotional Intelligence) afgerond bij Robert Bridgeman. Ook heeft zij in 2016 het Mindful Fysiotherapeut certificaat behaald.

Vanuit deze ervaring, technieken en methodieken kan Astrid je een persoonlijk en op maat gemaakt traject en/of sessie aanbieden.